Nieuwe penningmeester Ad Festen brengt een bezoek aan het Matata Hospital

Geplaatst op 30/08/2009

Mijn eerste kennismaking met Kenya was in 1973, toen ik daar een kleine kliniek op een missiepost in de buurt van Eldoret bezocht, die door nonnen en vrijwilligers werd gerund. Een indrukwekkende ervaring.

Ik heb ontwikkelingsprojecten in derde wereldlanden sindsdien altijd een warm hart toegedragen. Vooral kleinschalige projecten, waar geen geld aan de strijkstok blijft hangen. De Stichting Matata Children Hospital Kenya bleek geheel overeen te komen met mijn ideeën.

Toen mij werd gevraagd of ik m.i.v. 1 september a.s. tot het bestuur wilde toetreden als penningmeester, heb ik dan ook geen moment geaarzeld.

Van 16 tot 22 oktober zal ik, in combinatie met een andere reis, op eigen kosten een bezoek brengen aan het ziekenhuis. Ik verheug mij erop om dan kennis te maken met het werk van dokter John Malago en zijn mensen.

Ad Festen